Kontakta oss på 019 - 611 33 95 eller skriv ett mail till info@margaretafestvaning.se

Middagar året runt

Menyförslag på middag i vår festvåning

JULBORD

395:-

JULTALLRIK 

250:-


Förrätter

  • KRÄFTRÖRA
     MED RÖKT LAX, ÄPPLE, MAJONÄS PÅ CANAPÈ
    80:-
  • SKAGERNCANAPÈ
    MED LÖJROM
    85:-
  • RÄKCOCKTAIL
     CHAMPINJONER, ÄRTOR, SPARRIS
    85:- 
  • SERRANORULLAD SPARRIS
    MED GRÄSLÖKSAIOLI PÅ SALLADSBÄDD MED BRÖDCRISP
    75:-
  • RÖKT RENSTEKSRÖRA MED
    PEPPARROT PÅ FULLKORNSBRÖD
    75:-
  • NORRÖNA MATJESILL
    MED DROTTNINGKAVIAR ÄGG OCH GRÄSLÖK PÅ KAVRING
    85:-
  • ÖRTMARINERAD LAMMRYGG
    MED GETOSTCREME, QUINOASALLAD, RÖDBETOR
    75:-
  • BRESAOLA
    FYLLD MED RICOTTAOST RUCCOLA, PINJENÖTTER
    80:-
  • KANTARELLSOPPA
    MED PRÄSTOSTPAJ
    95:-
  • HUMMERSOPPA
    MED OSTSTÄNGER 
    105:-

Varmrätter


Kött

  • SPENAT OCH RICOTTAFYLD KYCKLING
    MED SVAMPRISOTTO
    185:-
  • WALLENBERGARE
    MED MOS, LINGON, ÄRTOR, SKIRAT SMÖR
    185:-
  • APELSINGLACERAT ANKBRÖST
    MED SVARTVINBÄRSSÅS, BÖNOR, POTATISFONDANT
    240:-
  • HJORTROSTBIFF
    MED KANTARELLSÅS GRÄDDBAKADE ROTFRUKTER, RÖNNBÄRSGELÈ
    240:-
  • LAMMYTTERFILÈ
    MED POTATISKAKA SMAKSATT MED GETOST ROSMARINSKY, RÖDBETOR
    240:-
  • HELSTEKT OXFILÈ
    MED RÖDVINSSÅS FYLLD BAKPOTATIS UGNSBAKADE COCKTAILTOMATER, DRAGONCREME
    260:-

Fisk

  • FISK OCH SKALDJURSSOPPA
    SMAKSATTMED ROSMARIN
    165:-
  • FISKWALLENBERGARE
    MED CITRONSÅS POTATISPURÈ, ÄRTOR
    165:-
  • UGNSBAKAD LAX
     MED HOLLANDAISSÅS, DUCHESSPOTAIS, SPARRIS, RÄKOR
    175:-
  • ​​​​​​​TOMAT OCH OLIVÖVERBAKAD LAX
    MED VITVINSSÅS PRESSAD POTATIS OCH GRÖNSAKER
    175:-
  • ​​​​​​​ÖRTÖVERBAKADGÖS 
    ​​​​​​​MED SANDEFJORDSÅS SYRADE MORÖTTER ROSTAD BLOMKÅL KRISPIG LÖK KOKT POTATIS
    265:-

Efterrätter

  • KARAMELISERADE ÄPPLEN
    MED FÄRSKOSTCREME OCH SMULDEG
    75:-
  • CHOKLADMOUSSE
    (TOPPAD MED VISPGRÄDDE) I PORTIONSKÅL
    75:-
  • BRUNOST BRULLÉ
    MED ÄPPELKOMPOTT
    85:-
  • INKOKTA PÄRON
    PÅ SMÖRDEGSBOTTEN OCH AFTEREIGHT MED VANILJCREME
    85:-
  • KARAMELISERAD PANNACOTTA
    MED VANILJKOKT PERSIKA
    85:-
  • CHOKLAD OCH HASSELNÖTSEMIFREDO
    85:-
  • HJORTRONPARFAIT
     PÅ MANDELBOTTEN 
    85:-

Festmenyn

Pris: 425:-


Förrätt

  • SERRANORULLAD SPARRIS
    MED GRÄSLÖKSAIOLI PÅ SALLADSBÄDD MED BRÖDCRISP

Huvudrätt

  • ÖRTÖVERBAKADGÖS 
    MED SANDEFJORDSÅS SYRADE MORÖTTER ROSTAD BLOMKÅL KRISPIG LÖK KOKT POTATIS

Efterrätt

  • CHOKLAD OCH HASSELNÖTS SEMIFREDO
    KAFFE

Margareta Klassiker

Pris: 375:-

Förrätt

  • RÄKCOCKTAIL
     CHAMPINJONER, ÄRTOR, SPARRIS

Varmrätt

  • SLOTTSSTEK
    MED GRÄDDSÅS OCH PRESSGURKA, GELÈ OCH HASSELBACKSPOTATIS

Efterrätt

  • INKOKTA PÄRON
    PÅ SMÖRDEGSBOTTEN
    SERVERAS MED AFTEREIGHT MED VANILJCREME
    KAFFE

Bufféer

  • STORA MARGARETA BUFFÈN 450:-
    Smör & Bröd
    Färskost creme
    Fransk potatissallad eller en krämig potatisgratäng
    Grönsallad
    Äpple-sweetchilli-överbakad lax
    Rostbiff 
    Remuladsås
    Picklad rödlök med gröna bönor
    Basturökt skinka
    Marinerad fläskfile med kapris och bacon 
    Citron och timjan marinerat kycklingbröst
    Ost, marmelad, druvor
    Kaffe och bit
  • LILLA MARGARETA BUFFÉN 350:-
    Smör & Bröd
    Fransk potatissallad eller en krämig potatisgratäng
    Grönsallad
    Äpple-sweetchilli-överbakad lax
    Rostbiff
    Picklad rödlök med gröna bönor
    Remuladsås
    Basturökt skinka
    Marinerad fläskfile med kapris och bacon
    Kaffe och bit
  • ITALIENSK BUFFÉ 450:-
    Olivoljebröd & Grissini
    Färskost creme med ruccola
    Tortellini sallad med ost och soltorkade tomater, grönsker(Laktos)
    Saltkokt potatis marinerad i örter och rödlök
    Prosciutto skinka 
    Salami Milano
    Oliv och tomatöverbakad lax
    Mozzarella med färska  tomater och basilika
    Spenat och ricotta fylld kycklingfilè (Laktos)
    Tallegio/parmesan ost
    Fikonmarmelad
    Två sorters kex & druvor
    Kaffe och bit
     
  • VEGANBUFFÉN 350:-

     Olivolje bröd 
    Hummus
    Ajvar
    Tabbouleh
    Grönsallad
    Rostad blomkål
    Brysselkålsallad med rostade rotfrukter
    Quinoabiffar
    Rödbetspaj med valnötter och ruccola

    Kaffe och bit
     

  • orientalisk buffè
    425:-

    Friterat liba bröd
    Hummus
    Tabbouleh
    Mynta yogurt
    Filodeg med spenat och ost
    Köfte lamm
    Baba ganoush
    Oxgryta med ockra
    Falafel
    Kryddat jasminris
    Kaffe och bit

    Lägg till Katafi med vaniljcreme till efterrätt 35:-

  • Vid årsmöten eller föreläsning utöver middagen tillkommer lokalhyra på 500:- 

Kontakta oss här!